duminică, 25 iulie 2010

Mai vino iar in gara noastra mica

Stii, cand ai hotarat sa te urci in trenul asta nici macar n'ai stat pe ganduri. Ai urcat in el asa, fara inhibitii, fara vreo teama si fara sa te gandesti macar ca el n'a mai poposit vreodata in gara la tine, nici macar in trecere. Inainte sa urci, totusi ai analizat exteriorul si ti'a placut, asa ca ai hotarat sa urci. Urcat fiind, ai incercat sa te asezi si sa privesti in amanunt toate detaliile interiorului. N'ai stiut de la inceput in ce vagon sa poposesti, dar ai decis tu intr'un final ca cel mai luxos ar fi vagonul-inima, asa ca fara nici o ezitare ai deschis usile si te'ai minunat de ce ai gasit acolo. Era singurul vagon pustiu, fara nimeni, fara nimic, doar ici colo cate o amintire placuta ce statea suspendata de tavan. Asa ca ai analizat bine fiecare coltisor al vagonului-inima si ai vazut un scaun ce parca te chema la el. Hipnotizat te'ai dus intr'acolo si te'ai asezat. Nici tie nu'ti venea a crede cat de confortabil este si cat de repede se misca trenul. Ai pocnit din degete si imediat fluturii au urcat din vagonul-stomac spre vagonul-inima pentru a te servi. Ti'ai comandat o bere, o cafea si un pachet de Marlboro. Prima tigara nici n'ai simtito, a trecut asa repede, nici nu ti'ai dat seama ca ai fumato in doar doisprezece ore, dar nu ti'a parut rau. Bani nu aveai, te luase pe nepregatite, asa ca ai dat la schimb un sirag din scrum, iar conducatorul trenului a fost tare multumit si a hotarat sa mergi mai departe. Timpul s'a scurs prin clepsidra prin care trenul mergea fara oprire.
Dar ca si cum nimic din vagonul-inima nu ti'a mai placut ai decis sa deschizi geamul si sa fugi spre nicaieri. Ai uitat geamul deschis, iar fluturii ce alta data te serveau politicosi, acum se uita dupa tine si se intreaba curiosi ce te'a determinat sa fugi. Insa raspunsul nu'l vor afla niciodata, acesta a zburat o data cu tine.

A, mai este ceva. Siragul de scrum a ramas la conducatorul trenului, iar adresa nu ti'o stie pentru a ti'l pune intr'un plic, asa ca cel mai probabil il va baga intr'o sticla alaturi de un biletel pe care va scrie "Mi'a parut bine. Adio!" si'l va arunca in mare. Peste timp va ajunge la tine, fi sigur.


P.S. Sa nu'ti para rau de vantul ce l'ai lasat sa intre in vagonul ce nu de mult te gazduia cu drag!

0 comentarii:

 
Black Rounded Template by Totul despre Blogger